Bestil Coops nytårsmenu 

Din slagter har i samarbejde med kokken Carsten Kyster, udviklet en lækker menu bestående af 4 retter med minimal tilberedning og maksimal madglæde. Så du kan slappe af og nyde din aften sammen med dine gæster. 

Prisen pr. kuvert á 4 retter pr. person 329,- (min. bestilling er 2 kuverter pr. samlet ordre)

Nytårsmenuen kan bestilles i din lokale SuperBrugsen, Kvickly og udvalgte Brugsen-butikker.

Velbekomme og godt nytår!

Se menuen herunder

Vær opmærksom på, at menuen både kan bestilles som klassisk eller som en grønnere menu

Appetizer (begge menuer)

Brioche roll med cremet linsesalat, rørt med vandkastanjer, knoldselleri med noter af citron, toppet med tørret løg.

 

Forret (klassisk menu)

Koldrøget laks med yuzu, urte-pannacotta, syltede græskar med sennepsfrø, rischips og bønnevinaigrette. Toppet med ærteskud og engsyre.

Forret (grønnere menu)

Letrøget og bagt rødbedetatar, græskar med syltede sennepsfrø, rischips og rødbedevinaigrette. Toppet med ærteskud og engsyre.

Hovedret (klassisk menu)

Oksemørbrad med letrøget grisebryst, ravioli med græskar, syltede bøgehatte, miso pebersauce, Pommes á la duchesse og asparges. Toppet med engsyre og sennepskarse.

Hovedret (grønnere menu)

“Juicy Marbles” rødbedebøf, græskarravioli, tærte med beder, svampeduxelles og syltede bøgehatte, miso pebersauce, Pommes a la duchesse og asparges. Toppet med engsyre og sennepskarse.

Dessert* (begge menuer)

Ananas-kokosfromage med citrongræs, basilikum, mango-calamsipuré, kakaocrumble og ærteskud.

*indeholder gelatine

Vi har udvalgt nogle vine, som passer særligt godt til årets nytårsmenu:

Kan tilkøbes i butikken, når du bestiller nytårsmenuen

Til appetizeren:

Cava Brut, Spanien, Penedes.

Denne økologiske cava er produceret på druerne xarel-lo, macabeo og parellada. I duften finder man noter af grønne æbler, pærer, citrusfrugt og hvide blomster. Smagen er tør med en frisk syre og intens frugtsmag. Servér afkølet 6-8 grader.

Til forretten:

Moillard Chablis, Frankrig, Bourgogne

Den ubetinget mest kendte hvidvin fra Bourgogne. Distriktet har en lang historie for vinproduktion - noget af det bedste chardonnay fra Frankrig. En forfriskende duft af lyse frugter møder en, og leder over i den mineralske og citrusprægede smag.

Til hovedretten:

Morel Vacqueyras, Frankrig, Rhone.

M. Chapoutier er en af vinverdenens største personligheder og står bag nogle af verdens største vine. Dufter byder på solbær, hindbær, brombær, krydderurter og peber. I smagen er der masser af saft og kraft, moden frugt, en let og fin sødme fra grenache druen, og en ualmindeligt harmonisk eftersmag.

Til desserten:

Pocas White 10 Years Old, Portugal, Douro.

Fremstillet på druerne codega, rabigato, viosinho og malvasia fina. Duften og smagen er lækker og delikat med toner af mandler, honning, tørrede frugter med et svagt orangestrejf.
Bør nydes lettere afkølet.

Sådan tilbereder du din nytårsmenu

Vores slagter- og delikatesseafdelinger har hjulpet dig godt på vej. Du skal kun stå for de sidste 10 % af tilberedningen, se hvordan herunder:

Appetizer

Sådan gør du:

  1. Lun brødet i ovn eller på brødrister.
  2. Lav et snit i brødet og fyld med linsesalat.
  3. Anret de tørrede løg og pynt med sennepskarse.

Forret (klassisk menu)

Sådan gør du:

  1. Anret urte-pannacotta midt på tallerkenen.
  2. Fordel bønnevinaigrette rundt om.
  3. Fordel den syltede græskar med sennepsfrø på toppen af urte-pannacottaen og pynt med ærteskud og engsyre.
  4. Varm kuvertbrødet i 5 min. i ovnen ved 185 grader
  5. Fordel rischips mellem urterne på urte-pannacottaen.

Klar til servering på 10 min.

Forret (grønnere menu)

Sådan gør du:

  1. Anret rødbedetataren midt på tallerkenen.
  2. Hæld rødbedevinagretten rundt om.
  3. Fordel den syltede græskar med sennepsfrø på toppen af rødbedetataren.
  4. Top med ærteskud og engsyre.
  5. Varm kuvertbrødet i ovnen 5 min. ved 185 grader.
  6. Fordel de sprøde rischips mellem urterne på rødbedetataren.

Klar til servering på 10 min.

Hovedret (klassisk menu)

Sådan gør du:

  1. Forvarm ovnen på 200 grader.
  2. Kom oksemørbrad, letrøget svinebryst og kartofler i den forvarmede ovn i et ildfast fad.
  3. Oksemørbrad tages ud af ovnen efter 7-10 min. – bedst med kernetemperatur på 56-58 grader. Lad kødet hvile min. 5 min. før servering.
  4. Lad letrøget gris og kartofler varme videre i ovnen i 8-10 min.
  5. Kog græskarravioli i let simrende vand i 3 min.
  6. Kog saucen op og anret på de lune tallerkener. Sæt oksemørbraden i midten sammen med den letrøgede gris og ravioli.
  7. Anret den letrøgede gris med sennepskarse og raviolien med engsyre og de syltede bøgehatte.
  8. Anret de varme kartofler med de let kogte asparges på en sidetallerken.

Hovedret (grønnere menu)

Sådan gør du:

  1. Forvarm ovnen til 185 grader.
  2. Bag kartoflen i den forvarmede ovn i 12-15 min.
  3. Steg “Juicy Marbles” bøffen på en pande med en spsk. smør og en spsk. olie i ca. 3-4 min. på hver side, til den er gylden og sprød. Krydres med salt og peber.
  4. Lun tærten med svampeduxelles i ovnen ca. 3-4 min., pynt tærten med rødbedetern og bøgehatte og drys med sennepskarse og sæt den på en lun tallerken.
  5. Kog græskarravioli i let simrende vand i 3 min.
  6. Kog Miso pebersaucen op og anret den på tallerkenen.
  7. Anret den vegetariske bøf midt på tallerkenen.
  8. Anret græskarravioli på tallerkenen og top med engsyre.
  9. Servér den varme kartoffel med de let kogte asparges på en sidetallerken

Dessert

Sådan gør du:

  1. Sæt fromagen midt på tallerkenen.
  2. Fordel puré på tallerkenen.
  3. Pynt med ærteskud.
  4. Fordel kakaocrumble rundt om fromagen.

Serveres køleskabskold.

Allergeneliste - Klassisk nytårsmenu med kød og fisk

Allergener - Appetizer:

  • Brioche roll: GLUTEN, SESAM. Kan indeholde spor af mandel, hasselnød, valnød, pistacienød, æg, mælk og soja. Optøet.
  • Miso linsesalat: GLUTEN, ÆG, SOJA, SELLERI, SENNEP.
  • Tørret løg: Ingen allergener.
  • Sennepskarse: SENNEP – skylles.

Allergener – Forret med fisk:

  • Urte-pannacotta med laks: FISK, MÆLK, ÆG, SELLERI. Kan indeholde spor af gluten, sulfit og svovldioxid. Optøet.
  • Syltet græskar med sennepskorn: SENNEP. Optøet.
  • Ris chips: GLUTEN. Kan indeholde spor af æg, jordnød, soja, mælk, alle nødder, selleri, sennep, svovldioxid, sulfit og sesam. Optøet.
  • Bønne vinaigrette: Ingen allergener. Optøet.
  • Lyst kuvertstykke: GLUTEN. Kan indeholde spor af æg, soja, mælk, sesam og valnød. Optøet.
  • Ærteskud: Ingen allergener – skylles.
  • Engsyre: Ingen allergener – skylles.

Allergener – Hovedret med kød:

  • Oksemørbrad: Ingen allergener. Stegt. Sous vide.
  • Letrøget grisebryst: Kan indeholde spor af gluten, æg, soja, jordnød, mælk, selleri og sennep.
  • Pommes a la duchesse: MÆLK, ÆG. Kan indeholde spor af bløddyr, fisk, alle nødder, soja, gluten, selleri, sennep. Optøet.
  • Svampe Duxelles: GLUTEN, MÆLK, ÆG. Optøet.
  • Syltet bøgehatte: Ingen allergener.
  • Ravioli med græskar: GLUTEN, ÆG, MÆLK. Kan indeholde spor af bløddyr, krebsdyr, fisk, soja, mandel, hasselnød, valnød, selleri, sennep, sesam svovldioxid og sulfit.
  • Miso pebersauce: SOJA, GLUTEN, MÆLK.
  • Asparges: Ingen allergener – skylles.
  • Engsyre: Ingen allergener – skylles.
  • Sennepskarse: SENNEP – skylles.

Allergener - Dessert:

  • Kokos Ananas Fromage: MÆLK, ÆG, MANDLER, GLUTEN. Kan indeholde spor af andre nødder, jordnød, soja, sesam, svovldioxid, sulfit og lupin. Optøet.
  • Kakao crumble: GLUTEN. Kan indeholde spor af æg, mælk, hasselnød, svovldioxid, sulfit og sennep. Optøet.
  • Kalamansi/mangopuré: Kan indeholde spor af gluten, soja, mælk, alle nødder, sesam. Optøet.
  • Ærteskud: Ingen allergener – skylles.

 

Allergeneliste - Grønnere nytårsmenu* 

*Indeholder animalsk osteløbe og gelatine (gris)

Allergener - Appetizer:

  • Brioche roll: GLUTEN, SESAM. Kan indeholde spor af mandel, hasselnød, valnød, pistacienød, æg, mælk og soja. Optøet.
  • Miso linsesalat: GLUTEN, ÆG, SOJA, SELLERI, SENNEP.
  • Tørret løg: Ingen allergener.
  • Sennepskarse: SENNEP – skylles.

Allergener – Forret med rødbede:

  • Bagt rødbedetatar med urter: GLUTEN, MÆLK, ÆG, SENNEP. Optøet.
  • Syltet græskar med sennepskorn: SENNEP. Optøet.
  • Ris chips: GLUTEN. Kan indeholde spor af æg, jordnød, soja, mælk, alle nødder, selleri, sennep, svovldioxid, sulfit og sesam. Optøet.
  • Rødbede vinaigrette: Ingen allergener. Optøet.
  • Lyst kuvertstykke: GLUTEN. Kan indeholde spor af æg, soja, mælk, sesam og valnød. Optøet.
  • Ærteskud: Ingen allergener – skylles.
  • Engsyre: Ingen allergener – skylles.

Allergener – Hovedret med ”Juicy Marbles” bøf:

  • ”Juicy Marbles” – bøf: SOJA. Optøet.
  • Tærtebund: GLUTEN. Kan indeholde spor af mælk og æg.
  • Pommes a la duchesse: MÆLK, ÆG. Kan indeholde spor af bløddyr, fisk, alle nødder, soja, gluten, selleri, sennep. Optøet.
  • Svampe Duxelles: GLUTEN, MÆLK, ÆG. Optøet.
  • Syltede beder: Kan indeholde spor af æg, jordnød, soja, mælk, alle nødder, selleri, sennep, sesam, svovldioxid og sulfit. Optøet.
  • Syltet Bøgehat: Ingen allergener.
  • Ravioli med græskar: GLUTEN, ÆG, MÆLK. Kan indeholde spor af bløddyr, krebsdyr, fisk, soja, mandel, hasselnød, valnød, selleri, sennep, sesam svovldioxid og sulfit. *Indeholder animalsk osteløbe.
  • Miso pebersauce: SOJA, GLUTEN, MÆLK.
  • Asparges: Ingen allergener – skylles.
  • Engsyre: Ingen allergener – skylles.
  • Sennepskarse: SENNEP – skylles.

Allergener - Dessert: * indeholder gelatine

  • Kokos Ananas Fromage: MÆLK, ÆG, MANDLER, GLUTEN. Kan indeholde spor af andre nødder, jordnød, soja, sesam, svovldioxid, sulfit og lupin. *Indeholder gelatine (gris). Optøet.
  • Kakao crumble: GLUTEN. Kan indeholde spor af æg, mælk, hasselnød, svovldioxid, sulfit og sennep. Optøet.
  • Kalamansi/mangopuré: Kan indeholde spor af gluten, soja, mælk, alle nødder, sesam. *Indeholder gelatine (gris). Optøet.
  • Ærteskud: Ingen allergener – skylles.