Askepots græskarvafler
Ingredienser
(giver 6 græskarvafler)
1 græskar
120 g hvedemel
120 g fuldkornshvedemel
1 1/4 tsk bagepulver
1 1/2 tsk kanel
1/2 tsk revet muskatnød
1/4 tsk salt
67 g brun farin
3 ½ dl græskarpuré
2 spsk vegetabilsk olie
355 ml kokosmælk
2 æg
Fedtstof til vaffelbagning
6 stk 2 cm tykke skiver æble til pynt
2 spsk grækskarkerner til pynt
Ahornsirup
Fremgangsmåde:
Forberedelse: 10 min / Tilberedning: 25 min
1. Skræl græskaret, skrab kernerne ud med en ske og skær det i tern. Kom græskaret i en gryde og dæk med vand. Kog i cirka 15 min til græskarternene er møre. Hæld vandet fra græskaret og bled med en stavblender til det er en fin puré. Sæt på køl indtil det skal bruges.
2. Varm vaffeljernet op. Bland mel, bagepulver, kanel, muskatnød og salt sammen i en stor skål. Lav en fordybning i midten af blandingen og tilsæt brun farin, olie, kokosmælk, græskarpuré og æg. Pisk melet gradvist ind i de våde ingredienser, indtil det er blandet jævnt sammen.
3. Spray vaffeljernet med fedtstof, og hæld derefter dejen på jernet (mængden vil variere afhængigt af størrelsen på dit vaffeljern). Bag indtil vaflen er gyldenbrun.
4. Skær hvert stykke æble så de ligner en græskarstilk. Hvis du vil, kan du tilføje detaljer til hver stilk ved at skære små slidser ind i æblet som vist.
5. Til servering lægges en vaffel på en tallerken og pyntes med en æble-stilk. Top med græskarkerner og server straks med ahornsirup.
©Disney