Olafs madkasse
Ingredienser
(til 1 person)
2 hvede-tortilla (størrelsen på tortilla afgør størrelsen på Olaf)
2 spsk flødeost
1 skive skinke
1 stor sort oliven
1 stilk bladselleri
1/2 babygulerod
2 skiver netmelon/cantaloupe, skåret 1 cm tykt
1 skive vandmelon, skåret 1 cm tykt
Saltkringler/saltstængler brækket i mindre stykker
Fremgangsmåde:
1. Læg tortillaerne i lag, og brug derefter en køkkensaks eller kniv til at skære dem i form som Olafs hoved som vist. Brug det resterende tortilla til at skære Olafs fortænder. Skær en slids i et af tortillahovederne med en skarp kniv, det skal være Olafs mund. Smør den anden tortilla med 1 spsk flødeost og tilføj skinken. Læg tortillaen med slidsen ovenpå, så du har en sandwich.
2. Halver olivenen. Brug enden af et sugerør til at udstikke to pupiller fra den ene halvdel. Skær to tynde øjenbryn ud af den anden oliven. Skær tre tynde strimler bladselleri til Olafs hår, som vist. Stik bladselleristrimlerne ind i toppen af sandwichen. Rul to små kugler flødeost og tryk dem på plads til øjnene, som vist. Læg olivenpupillerne ovenpå. Brug mere flødeost til at fastgøre øjenbrynene og gulerodsnæsen (en tandstik fungerer godt til denne opgave). Sæt tænderne i Olafs mund (slidsen i tortillaen) og smør en smule flødeost ovenpå for farve.
3. Brug en blomster formet udstikker til at skære i melonskiverne. Skær midten af hver blomst ud med en lille rund udstikker, og indsæt derefter de afskårne stykker i en blomst med kontrastfarve, som vist.
4. Knæk kringlerne i stykker, så de ligner gevirer. Læg dem i en madkasse sammen med Olaf-sandwichen og melonblomsterne. Opbevares køligt, indtil madpakken skal spises.