Logo
   Fællesskab_650.jpg

   Coop Byen

   - En bæredygtig bydel for foreningsliv og fællesskab

   På det, der engang var en mark i Albertslund, ligger i dag Coops hovedsæde og centrallager. Det blev bygget dengang, Albertslund var i sin spæde begyndelse i 1960’erne.

   Meget er sket siden da, og i dag står både Albertslund og Coop på tærsklen til et nyt kapitel i byens udvikling. Et kapitel, hvor byen skal blive 4.500 flere indbyggere. Et kapitel, hvor Coop skal flytte sit lager, og transformere de store lagerområder til en sund, mangfoldig og bæredygtig bydel. Vi kalder denne nye oase for Coop Byen.

   Velkommen indenfor

   Tag med en tur over Coop Byen

   Status på Coop Byen Strategien for Coop Byen er resultatet af et samarbejde mellem arkitektfirmaet Henning Larsen, Albertslund Kommune og Coop. Det er visioner og designmål fra denne strategi, der præsenteres her på sitet. Strategien er under endelig udarbejdelse i samarbejde med Albertslund Kommune, og den forventes fremlagt til beslutning i Albertslund Kommunal Bestyrelse den 24. juni 2021. Der udarbejdes også en lokalplan for en del af området vest for Vallensbæk Torvevej. Denne fremlægges som forslag i kommunalbestyrelsen 12. oktober 2021. Dette område vil være første fase af Coop Byen. Tids- og lokalplaner for resten af det vestlige område og området øst for Vallensbæk Torvevej ligger ikke fast på nuværende tidspunkt.